​Renault a prezentat la Salonul Auto de la Geneva una dintre cele mai așteptate modele electrice europene, o mașină de clasă mică ce nu s-a schimbat mult față de varianta concept-car prezentată în 2021. Renault 5 va ajunge în toamnă la clienții din România, prețul de pornire în Europa este de 25.000 de euro, iar mașina va avea o versiune cu 300 km autonomie și una mai scumpă, cu 400 km autonomie.

Renault 5Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Renault 5 face parte dintr-un așa-numit curent retro-futurist din industria auto, ideea fiind de a lansa modele inspirate din designul unor mașini care au avut succes acum câteva decenii. Aceste mașini au și elemente retro de design, dar au și multă tehnologie modernă și sunt în general full-electrice.

Grupul francez a prezentat acum varianta de serie Renault 5 E-Tech electric care, lucru mai rar în industria auto, diferă foarte puțin față de concept.Renault 5 este o mașină full-electrică produsă în Europa (nu în China precum multe alte modele) și prețul de pornire de la fi 25.000 de euro, ceea ce ar trebui să-l facă atractiv, mai ales că în multe țări se mai acordă și subvenții. Varianta cu cel mai puternic motor și cu baterie mai mare va costa, cel mai probabil, peste 30.000 de euro.

Sunt încă puține mașini electrice care costă sub 30.000 de euro, însă un „sfânt Graal” este să lansezi mașini de clasă B care să coste de la sub 25.000 de euro și mașini de clasă…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.