În controalele inopinate pe care le fac inspectorii Antifraudă, unde trebuie să confiște o marfă care este cu origine ilicită, cei controlați “nu reacționează tocmai potrivit”, a declarat Marcel Boloș, referindu-se la militarizarea ANAF, respectiv posibilitatea de de port armă. HotNews.ro a scris sâmbătă că ANAF va fi reorganizată, iar Antifrauda va merge cu armament în controale pe e-Transport și e-Sigiliu.

Marcel BolosFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

“Vrem să consolidăm statutul pe care îl au inspectorii antifraudă, să consolidăm capacitatea instituțională a acestei direcții generale”, a afirmat Boloș, la Digi24.

Conform declarațiilor ministrului Finanțelor, pe lângă „această militarizare și posibilitate legală de port armă”, vor fi servicii teritoriale județene Antifraudă, iar în acest sens se va face suplimentarea personalului. Acum se lucrează la nivel de regiuni.

Vor începe multe controale ale Antifraudei pe e-Transport și e-Sigiliu, iar inspectorii vor purta armament în anumite situații

Conform proiectului de reorganizare ANAF, se dorește îmbunătăţească structura de control operativ (a Direcţiei generale antifraudă fiscală – DGAF) privind lupta împotriva evaziunii şi fraudei fiscale.

Proiect reorganizare ANAF 2024 – click pentru a deschide

Ministerul Finanțelor propune revenirea la utilizarea unei funcţii publice specifice structurii de antifraudă, respectiv funcţia de inspector…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.