Jen-Hsun „Jensen” Huang, șeful companiei care a beneficiat cel mai mult de pe urma revoluției produse de inteligența artificială (A.I.), Nvidia, spune că aceasta a evoluat atât de mult încât părinții nu ar mai trebui să pună presiuni pe copiii lor să învețe programare, relatează The Register.

Jen-Hsun Huang, CEO-ul NvidiaFoto: ChiangYing-ying / Associated Press / Profimedia Images

Huang a făcut comentariile la World Governments Summit, organizat la Dubai, afirmând că viitorii studenți ar putea fi mai câștigați dacă s-ar axa pe domenii precum știința, ingineria sau agricultura.

„Probabil vă amintiți că în ultimii 10 – 15 ani aproape toată lumea care urca pe o scenă ca aceasta v-ar fi spus că este vital ca copiii voștri să învețe știința calculatoarelor. Acum este valabil aproape exact opusul”, a declarat el.

„Acesta este motivul pentru care atât de mulți oameni vorbesc astăzi despre inteligența artificială, pentru că pentru prima oară îți poți imagina că toți din compania ta pot fi tehnologi”, a adăugat el, subliniind că „prăpastia tehnologică s-a închis cu totul”.

El a mai spus că oamenii de știință, inginerii și fermierii de mâine vor putea folosi sisteme informatice avansate pe cont propriu, mulțumită ajutorului dat de A.I.

„Ai acum un computer care va face ceea ce îi spui să facă pentru a te ajuta să îți automatizezi munca, să îți crești productivitatea, să devii…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.