Contribuabilii nu sunt încă lămuriți cu privire la anumite spețe pe care le întâmpină în practică cu sistemul e-Factura. Albert Fruth, reprezentant ANAF, a răspuns mai multor întrebări practice ale acestora în cadrul unui webinar organizat de Fisc. Unele lucruri ar trebui clarificate de Ministerul Finanțelor, iar aplicația mai are nevoie de îmbunătățiri.

e-Factura, obligatorie de la 1 ianuarie 2024Foto: Hotnews / Florin Barbuta
Momentan există o discuție despre prelungirea perioadei în care nu se dau amenzi până la 1 iunie, dar în acest moment în Monitorul oficial nu există așa ceva. Ministerul Finanțelor stă până în ultima clipă, ceea ce nu face decât să amâne inevitabilul. Nu toți contribuabilii au reușit să se pună la punct cu noua obligație.
Pentru a veni în ajutorul celor care se află într-una dintre situațiile de mai jos, redăm principalele întrebări și răspunsuri pe tema e-Factura din webinarul ANAF.
Persoanele juridice nerezidente nu au acces în SPV din cauza legislației / Reprezentantul ANAF a crezut că se poate, dar în final a zis că întreabă mai departe
O problemă ridicată a fost accesul la SPV în e-Factura pentru persoanele juridice nerezidente.
O contabilă a spus: Avem mulți clienți înregistrați în scopuri de TVA în România care nu au pe nimeni în România. Doar contabilii sunt împuterniciți ca să depună declarații. Nu există reprezentant fiscal pentru că sunt persoane…
Citește mai mult pe Hotnews.ro
Sursa https://www.hotnews.ro