[ad_1]

TikTok se află în centrul controverselor în mai multe țări din lume, iar unele au trecut la acțiune și au interzis-o, cel mai răsunător exemplu fiind India. În alte regiuni și țări, aplicația a fost interzisă pe telefoanele funcționarilor din diversele instituții. Reamintim că sunt și în România discuții pentru o „reglementare” a aplicației ce are peste 7 milioane de useri.

Interdictie tikTokFoto: Salarko, Dreamstime.com

Fără TikTok într-o țară cu peste 150 milioane de useri

TikTok este controversată din cauza legăturilor sale cu China, iar aplicația, cea mai populară din lume în rândul tinerilor, a fost interzisă în câteva țări (în unele total, în altele pentru scurt timp), în timp ce în mai multe regiuni și state sunt restricții de utilizare. Motivația invocată în majoritatea cazurilor ține de legăturile aplicației cu China, însă în unele țări asiatice s-a vorbit și despre conținut indecent și periculos.

India este exemplul cel mai răsunător, fiindcă vorbim despre țara cu cei mai mulți locuitori și acolo este interdicție totală de aproape patru ani.

În iunie 2020 guvernul din India a interzis TikTok, împreună cu alte 58 de aplicații chineze. Erau de zeci de ani tensiuni între cele două țări, însă în acel an a degenerat conflictul și au fost 50 de morți după lupte în zona graniței muntoase dintre cele mai populate două state ale lumii.

Unele estimări indicau faptul că TikTok…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns