[ad_1]

Bogdan Ivan (PSD), ministrul Digitalizării, a reacționat marți după ce lideri ai PSD și PNL au susținut pentru HotNews.ro că platforma TikTok trebuie reglementată urgent în acest an electoral. „Nu vreau să se panicheze lumea că o să interzicem de mâine TikTok-ul sau orice altă aplicație, ci vorbim despre niște reguli foarte clare care vor guverna când vorbim despre deepfake, informarea greșită a oamenilor”, a spus Ivan pentru B1 TV.

Bogdan Ivan, ministrul DigitalizăriiFoto: AGERPRES

Ministrul promite un mecanism aplicabil tuturor rețelelor sociale care va elimina în maxim 60 de minute conținutul ilegal

Ministrul a spus că e o chestiune de săptămâni până când va exista o reglementare clară a rețelelor sociale, astfel încât să fie eliminate mesajele care incită la ură, implicit ură împotriva statului, și care încalcă regulile democratice. Normele se vor aplica pentru toate rețelele sociale.

  • „Avem două paliere. Palierul tehnic, care în urma unei analize făcute de ministerul nostru cu autoritățile statului în materie de securitate cibernetică, am venit cu o recomandare clară din partea Consiliului Operativ pentru Securitate Cibernetică, prin care tot ce înseamnă dispozitiv de serviciu din administrația publică din România se recomandă ferm să nu fie instalată această aplicație.
  • Al doilea aspect, care ține mai mult de marketingul politic, e reglementat foarte clar de AI Act, care a fost adoptat de…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns