[ad_1]

Firmele mici vor avea ca termen, pentru depunerea Declarației 700 pentru ieșirea din sistemul de impozitare al microîntreprinderilor, data de 15 aprilie 2024, în loc de 31 martie, anunță ANAF într-un comunicat de presă.

ANAFFoto: Hotnews / Florin Barbuta

„Pentru analiza stabilirii plafonului de 500.000 euro în cazul „întreprinderilor legate” având în vedere modificările propuse privind „întreprinderile legate” din proiectul de Ordonanță de Urgență privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, aflat pe site-ul Ministerului Finanțelor din 13 martie 2024, urmează ca Ministerul Finanțelor să propună prorogarea termenului prevăzut la art. 55 alin. (2) și la alin. (5) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru comunicarea către organele fiscale a mențiunilor privind aplicarea/ieșirea din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, de la data de 31 martie 2024 la data de 15 aprilie 2024, inclusiv”, spune ANAF.

Modificarea urmează să fie adoptată în această săptămână de Guvern.

Potrivit Ministerului Finanțelor, se consideră că două firme sunt legate în următoarele condiții:

  • persoana juridică română deține la cealaltă persoană juridică română, direct şi/sau indirect, peste 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot sau are dreptul de a numi…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns