[ad_1]

Constructorul auto chinez BYD, lider mondial pe segmentul vehiculelor electrice, a anunțat marți profituri record pentru 2023, în pofida unui război al prețurilor în China, pe o piață marcată de cererea puternică de vehicule nepoluante, potrivit AFP.

BYD U8Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

China, cel mai mare producător mondial de gaze cu efect de seră în termeni absoluți, își propune să vândă majoritar vehicule electrice și hibride până în 2035.

Piața chineză a vehiculelor electrice s-a extins cu o viteză amețitoare în ultimii ani, impulsionată în special de subvențiile la cumpărare, care au fost retrase la sfârșitul lunii decembrie 2022.

Pentru a ține pasul cu încetinirea economică, zeci de producători locali au lansat un război al prețurilor în China, cea mai mare piață auto din lume.

La începutul anului 2023, „redresarea achizițiilor de automobile a fost relativ lentă din cauza (…) fluctuațiilor prețurilor de pe piață”, a recunoscut șeful BYD, Wang Chuanfu, într-un comunicat.

În ciuda acestui fapt, BYD a înregistrat anul trecut un profit net de 30,04 miliarde de yuani (3,83 miliarde de euro), față de 16,6 miliarde de yuani cu un an înainte, a precizat grupul într-un comunicat.

Acest rezultat este în conformitate cu previziunile anunțate în ianuarie de BYD (între 29 și 31 de miliarde de yuani).

El reprezintă o creștere de 80,7% de la un an la altul.

Profitul net al BYD crescuse într-un ritm…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns