[ad_1]

Ministerul Finanțelor a calculat un impact bugetar al noilor măsuri ce urmează a fi adoptate joi de Guvern, fiind vorba, printre altele, de vouchere de vacanță de 1.600 lei pentru bugetarii cu un anumit nivel salarial, creșterea numărului funcțiilor de conducere, creșteri salariale la companiile de Stat și altele.

Bani-bancnote-leiFoto: Hotnews

Conform datelor instituției, măsurile vor crește cheltuielile cu 380,5 milioane lei în 2024 și 598,6 milioane lei în 2025. De precizat că acestea sunt calculate ca impact negativ, luând în calcul și unele prevederi care ar trebui să mai aducă bani la buget, precum virarea de dividende de la companiile de Stat în procent mai mare de 50%.

Cheltuielile Statului vor crește în condițiile în care în primele două luni din 2024 a fost înregistrat un deficit bugetar de 1,67% din PIB, mai mare cu 0,6 puncte procentuale decât cel din periaoda similară a anului 2023. Este o diferență de aproape 12 miliarde lei față de cel de anul trecut.

Ce măsuri bugetare vrea să adopte Guvernul joi

Despre proiectul de Ordonanță prin care se măresc cheltuieli, practic se anulează unele dintre măsurile adoptate anul trecut prin Legea 296/2023 și Ordonanța trenuleț (OUG 115/2023), HotNews.ro a scris de când a fost anunțată varianta inițial.

Nu sunt mari diferențe față de cea pusă miercuri pe site-ul Guvernului, dar nici aceea nu este completă, unele măsuri urmând a fi introduse astăzi, precum…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns