[ad_1]

Sam Bankman-Fried, fostul mogul crypto văzut cu nici doi ani în urmă drept o posibilă vedetă în ascensiune a politicii americane, a fost condamnat joi la 25 de ani de închisoare, anunță Reuters.

Sam Bankman-FriedFoto: Bebeto Matthews / AP / Profimedia

UPDATE 18:19 Lewis Kaplan, judecătorul de caz, a pronunțat sentința după ce a respins afirmațiile lui Bankman-Fried potrivit cărora nu i-a înșelat pe clienții FTX și l-a acuzat că a mințit în timpul mărturiei sale.

Procurorii federali care au instrumentat cazul legat de prăbușirea FTX, a doua cea mai mare platformă de tranzacționare crypto din lume în momentul colapsului din noiembrie 2022, ceruseră instanței să îl condamne la o pedeapsă cu închisoare între 40 și 50 de ani.

Avocații lui Bankman-Fried, în vârstă de 32 de ani, au argumentat în schimb că el ar trebui să fie condamnat la nu mai mult de 5 ani și 3 luni de detenție.

Bankman-Fried, fiul a doi profesori de la Facultatea de Drept a Universității Stanford, a renunțat la slujba sa de pe Wall Street pentru a fonda în 2017 un fond de investiții în criptomonede, o decizie care avea să declanșeze seria de evenimente care l-a transformat dintr-un idol în sectorul crypto și miliardar cu conexiuni în Partidul Democrat într-un infractor condamnat pe care îl așteaptă decenii de închisoare.

La doi ani după ce a înființat fondul de investiții Alameda Research, Bankman-Fried a fondat în 2019 și FTX, o…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns