Miliardarul sud-african Elon Musk a avut o reacție vehementă după ce Apple și OpenAI au anunțat că au încheiat un parteneriat privind inteligența artificială, șeful Tesla afirmând că este dispus inclusiv să interzică angajaților și vizitatorilor companiilor sale să folosească iPhone, relatează Reuters și CNBC.

Pagina de „X” a lui Elon Musk, vazuta de pe un iPhoneFoto: STR-NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Musk și-a exprimat nemulțumirea într-o serie de mesaje pe care le-a publicat pe „X”, platforma social media pe care o deține, afirmând că este îndoielnic că datele personale ale utilizatorilor vor putea fi protejate dacă Apple integrează la nivelul sistemului de operare al dispozitivelor sale modele de inteligență artificială (A.I.) produse ce OpenAI.

„Dacă Apple integrează OpenAI la nivel de OS, atunci dispozitivele Apple vor fi interzise la companiile mele. Aceasta este o încălcare de securitate inacceptabilă”, a anunțat el.

„Iar vizitatorii vor trebui să își lase dispozitivele Apple la ușă, unde vor fi depozitate într-o cușcă Faraday”, a adăugat el într-un mesaj publicat imediat după primul. O cușcă Faraday, sau un câmp Faraday, este un dispozitiv închis construit pentru a bloca anumite câmpuri electromagnetice.

Musk spune că Apple „n-are habar despre ceea ce se întâmplă”

„Este evident de absurd că Apple nu este suficient de deșteaptă pentru a-și face…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns