China a cheltuit peste 230 miliarde de dolari în mai mult de un deceniu pentru a-şi dezvolta industria de maşini electrice, potrivit unei analize publicate joi de Centrul de Studii Strategice şi Internaţionale din SUA, transmite Reuters. În schimb, Statele Unite ale Americii nu au aplicat măsuri pentru favorizarea acestui sector.

Amploarea sprijinului guvernamental reprezintă 18,8% din vânzările totale de maşini electrice între 2009 şi 2023, a declarat Scott Kennedy, directorul pentru afaceri şi economie chineză la CSIS, notează News.ro.

El a observat că raportul dintre aceste cheltuieli şi vânzările de vehicule electrice a scăzut de la peste 40% în anii anteriori anului 2017, la puţin peste 11% în 2023.

Informaţiile survin în timp ce UE intenţionează să impună tarife la importurile de maşini electrice chinezeşti, pentru utilizarea subvenţiilor în producţia acestora.

Luna trecută, SUA au anunţat că vor creşte tarifele la importurile de vehicule electrice chinezeşti la 100%.

Kennedy a subliniat că sprijinul Beijingului pentru maşinile electrice a inclus politici non-monetare care au favorizat producătorii auto autohtoni în detrimentul celor străini.

Dar el a remarcat, de asemenea, că SUA nu au creat condiţii la fel de atractive ca şi China pentru dezvoltarea propriei industrii de maşini electrice.

„Guvernele occidentale au pierdut timpul”

„Există câteva excepţii, dar, în…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns