Politia rutiera, Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Politia rutiera, Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Poliția vrea să instaleze un sistem automat de recunoaștere a numerelor de înmatriculare LPR (License Plate Recognition) pe 1.000 autospeciale, cele mai multe fiind Dacia Logan și Duster, pentru a identifica în timp real mașinile angrenate în activități infracționale și contravenţionale în trafic. Acordul-cadru, scos la licitație de Poliție, are o valoare estimată de peste 14 milioane de euro.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) vrea să încheie un acord cadru, pe o perioadă de 24 luni, pentru achiziționarea unui Sistem automat de recunoaştere a numerelor de înmatriculare LPR (License Plate Recognition) care să satisfacă nevoile structurilor din mediul stradal din Ministerul Afacerilor Interne, potrivit unui anunț de licitație publicat vinerea trecută în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

200 de autospeciale ale Poliției au deja instalat acest sistem

„Prin acest sistem video (de recunoaştere a numerelor de înmatriculare auto) se pot identifica în timp real autovehiculele care prezintă interes operativ, sau care sunt angrenate în activități infracționale și contravenţionale, ori care sunt urmărite în temeiul legii. Acest aspect creează reacţii imediate din partea forţelor de ordine”, se arată în caietul de sarcini.Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns