e-Transport a început implementarea de anul trecut pentru bunurile cu risc fiscal ridicat în interiorul României. „Acolo nu a fost foarte mare problemă pentru că fiind transporturi care se deplasau doar în România (furnizor – cumpărător), mai toți cunoșteau legea și puteau să-și comunice în mod util, rapid, informațiile astfel încât să evite astfel de probleme”, a declarat avocata Luisiana Dobrinescu, Managing Partner, Dobrinescu Dobrev SCA.

De la 1 iulie 2024 când au început sancțiunile pe transportul internațional este dezastru, spune ea.

„Se pierd camioane întregi de marfă, de la piese auto, la produse de curățat, componente diverse, calculatoare. Sunt camioane cu valoare de la 1 milion lei spre multe milioane de lei prin confiscări”, a spus ea în cadrul unei dezbateri organizată de CLCC.

*Prin pierdere și confiscare se înțelege contravaloarea mărfii

„Oricât de diligent ar fi cel care cumpără aici în România, el nu are capacitatea de a controla, de a transmite pe tot lanțul. De exemplu, furnizorul e în Grecia. Și acel grec cumpără marfă de nu știu unde. Furnizorul grec trebuie să comunice casei de expediție, care trebuie să comunice transportatorului desemnat să nu cumva să intre pe teritoriul României fără o ciudățenie numită cod UIT”, a explicat Luisiana Dobrinescu.

Codul UIT este o ciudățenie pentru că în legislația europeană nu există, spune ea.

„Asta e marea…



Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns