Topul rețelelor de retail din România este dominat de Kaufland, care a avut în 2018 atât cea mai mare cifră de afaceri, cât și cel mai mare profit. Cea mai mare creștere a cifrei de afaceri a fost înregistrată de Profi, însă această evoluție vine la pachet cu sacrificarea profitului, compania intrând pe pierdere.

top firme retail romania

Conform informațiilor oferite de wall-street.ro, clasamentul a fost realizat pe baza informațiilor de pe Ministerul de Finanțe, cu ajutorul Risco.ro.

Kaufland a avut, în 2018, o cifră de afaceri de 10 889 de milioane de lei, profitul fiind de 788 de milioane de lei.

Carrefour a avut o cifră de afaceri apropiată de cea a Kaufland, în valoare de 10 567 de milioane de lei. Profitul a fost considerabil mai redus, de 226 de milioane de lei.

Lidl a avut o cifră de afaceri de 7 78- de milioane de lei, însă profitul a fost mai mare decât cel al Carrefour: 412 milioane de lei.

Singura companie care a avut o cifră de afaceri în scădere este Cora, iar pierderi au fost înregistrate de asemenea de Cora, precum și de Profi.

După cei trei mari retaileri aflați pe podium (Kaufland, Carrefour și Lidl), top 10 este completat de Profi, Mega Image, Auchan, Metrou, Selgros, Penny și Cora.

 

Rețeta curată de la Lidl, o păcăleală plină de aditivi?

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

 

Lasă un răspuns

  1. Trei lanțuri de supermarketuri dețin peste 10% din întregul comerț cu amănuntul din România - Tu faci topul companiilor din România

    […] Topul rețelelor de retail din România, dominat de Kaufland, Carrefour și Lidl  […]

  2. Pericol de electrocutare cu un espresor de la Lidl - Tu faci topul companiilor din România

    […] Topul rețelelor de retail din România, dominat de Kaufland, Carrefour și Lidl  […]

  3. Haine din PET-uri reciclate, la Kaufland, din ianuarie – YesComment

    […] Topul rețelelor de retail din România, dominat de Kaufland, Carrefour și Lidl […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.