Ca urmare a solicitării de către YesComment a unei reacții referitoare la acuzațiile de dublu standard, firma Danone susține că standardele sale de calitate sunt identice oriunde în Europa, inclusiv în România.

danone dublu standard

Contextul este reprezentat de apariția unui studiu realizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), care afirmă că există produse care, deși au denumiri identice cu cele vândute în vestul Europei, prezintă diferențe majore. Unul dintre aceste produse ar fi iaurtul Danone-Activia Nature. Redăm mai jos, reacția comunicată de pagina de Facebook Iaurtul Danone:

Reacția Danone la acuzațiile de dublu standard

„Respingem afirmațiile privind dubla calitate împotriva unora dintre produsele noastre și vă putem asigura că, pentru același produs, consumatorii noștri se pot bucura de aceleași avantaje și standarde de calitate, indiferent unde este fabricat sau consumat în Europa.

Variații ușoare ale valorilor nutriționale pot apărea fie din lapte, care este colectat de la diferite ferme din Europa și ale cărui caracteristici, în mod natural, variază de la un anotimp la altul, de la o țară la alta, fie datorită faptului că există mici diferențe între centrele și liniile de producție sau, pur și simplu, din cerințele de etichetare la nivel național sau a practicilor locale“.

Ce susține studiul realizat de ANPC

În cazul iaurtului Danone – Activia Nature, procentul de calciu exprimat în % din Valoarea Nutriţională de Referinţă al produsului aflat pe piaţa națională este de 121%, faţă de 168% în Finlanda şi 148% în Polonia.

Acelaşi produs comercializat de Danone are un conţinut de proteine de 3,5% pe piaţa din România, faţă de 4,9% cât are acelaşi produs comercializat în Germania şi Finlanda.

Care sunt produsele cu diferențe clare între România și Vestul Europei

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. La Iași ciumă, la Munchen mumă! – un român acuză comportamentul angajaților Blue Air - Tu faci topul companiilor din România

    […] Reacția Danone cu referire la dublul standard: „Respingem afirmațiile“ […]