Firmele care comercializează suveniruri în stațiunile de pe Valea Prahovei au fost vizitate, în week-end, de Protecția Consumatorilor, în cadrul unei acțiuni de consiliere și verificare. Iar descoperirile nu au fost deloc plăcute: există la vânzare jucării cu multiple abateri de la norme: notificate ca periculoase și fără să respecte normele de siguranță.

jucarii periculoase valea prahovei

Într-un comunicat ANPC citat de news.ro, se arată: „Au fost identificate la comercializare diverse jucării care prezentau abateri privind inscripţionarea numelui, a denumirii comerciale înregistrate sau a mărcii înregistrate a producătorului şi/sau a importatorului, precum şi a adresei la care aceştia pot fi contactaţi, abateri privind marcajul de conformitate CE, abateri privind cerinţele generale de siguranţă şi abateri privind declaraţia de conformitate. De asemenea, se aflau la comercializare o serie de jucării (pistoale cu bile, slime-uri etc.), produse notificate prin sistemul RAPEX“.

Horia-Miron Constantinescu, preșdintele ANPC, a subliniat că această acțiune a avut un rol de ultim avertisment, pentru comercianți: „Acţiunile de verificare ale colegilor noştri privind activitatea desfăşurată de operatorii economici au continuat cu zona Valea Prahovei. Parcurgând registrele unice de control am observat că unii operatori economici, cu toate că au mai fost consiliaţi în trecut, au ales să nu respecte cele semnalate de către această autoritate şi automat să nu respecte consumatorul. Această acţiune, aşa cum am promis, a avut un rol de ultim avertisment! Sezonul acesta va fi dedicat exclusiv consumatorilor! Iar cei care nu acceptă acest lucru ar trebui să se apuce de o altă activitate“

În urma controalelor, au fost găsite la comercializare și produse textile sau articole de uz casnic inscripţionate cu branduri renumite, precum Audi, Mercedes-Benz, Volkswagen, Dacia Logan sau Opel.

 

15 000 de jucării periculoase retrase de pe piață de Protecția Consumatorilor 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. Metale grele cancerigene, descoperite în jucării din pluș comercializare în România – YesComment

    […] La sfârșitul lunii septembrie au fost descoperite jucării periculoase și la vânzătorii de suveniruri de pe Valea Prahovei. Amănunte aici […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.