Produse vechi, expirate și ținute la temperaturi neconforme, mâncare pregătită în ulei vechi și oale sau tigăi mizerabile, arse și nespălate – asta au descoperit inspectorii de la Protecția Consumatorilor în zona de fast-food și restaurante de la mai multe mall-uri din capitală.

mancare stricata fast food mall

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat, conform b1tv.ro: „Au fost mai multe abateri care au condus la sancțiuni contravenționale în valoare de 170 de mii de lei. Au fost oprite temporar prestările de servicii pentru șapte dintre operatorii economici, șase dintre aceștia au depus diligențele, au renovat, au reachiziționat materii prime, au reutilat cu ustensile destinate alimentației publice și pentru aceștia s-a ridicat măsura“.

Pentru încălcarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor, au fost aplicate 17 amenzi contravenționale în valoare totală de 170 000 lei. A fost retrasă definitiv de la comercializare și din circuitul consumului aproape o jumătate de tonă de produse alimentare.

În septembrie, o situația încă și mai gravă fusese descoperită la mall-ul Vivo din Cluj-Napoca. Acesta a fost amendat cu suma de 30 000 de lei, iar 20 de restaurante din zona de food-court au fost închise, după ce inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit adevărate „colonii de gândaci negri și roșii“. Video aici 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns