Dezvoltatorii imobiliari din Brașov, prezenți în week-end la târgul de imobiliare din Brașov Business Center, au avut parte de o surpriză mai puțin plăcută. După cum informează site-ul local bzb.ro, ei au fost vizitați de inspectorii de la Protecția Consumatorilor.

dezvoltatori imobiliari brasov

Comisarul șef Sorin Susanu a declarat, conform sursei citate: „Comisarii CRPC Braşov au desfăşurat o acţiune de control la Târgul imobiliar desfăşurat zilele acestea în Braşov pentru a ne asigura că ceea ce prezintă dezvoltatorii spre vânzare către consumatori este în corelare cu realitatea şi a ne asigura că au forme legale pentru proiectele prezentate atât din punct de vedere al legalităţii construcţiei, cât şi a utilităţilor, deoarece au fost numeroase cazuri în care clienţii au fost păcăliţi.

Chiar dacă nu am fost tocmai clienţii pe care îi aşteptau dezvoltatorii, toţi au fost invitaţi la sediul instituţiei noastre cu documentele necesare pentru a ne face dovada că ceea ce prezintă spre vânzare este real. Recomandăm cu fermitate ca toţi clienţii noilor imobile să verifice cu exactitate actele înainte de a plăti orice fel de avans şi, totodată, să aibă atenţie la toate clauzele contractuale pe care le acceptă prin semnarea contractului cu dezvoltatorii“.

În luna septembrie, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a propus ca dezvoltatorii imobiliari care nu informează clienții în detaliu cu privire la imobilul pe care urmează să îl vândă să fie sancționați cu amenzi de până la 240 000 de lei, în funcție de cifra de afaceri a firmei. Amănunte găsiți aici.

 

Târgul Național Imobiliar, la București: prețurile apartamentelor

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns