În ultimii ani, consumul de băuturi răcoritoare cunoaște o evoluție ascendentă în România, după ce, în 2013-2014, piața înregistrase o ușoară scădere. Astfel, conform datelor UNESCA, asociație europeană a producătorilor din industria de profil, România se află pe locul al șaptelea în Europa, la acest capitol.

bauturi racoritoare romania

Conform datelor citate de zf.ro, pe primele locuri în Europa se află Germania, Italia și Franța. În România, consumul total de băuturi răcoritoare are un volum de peste 3,7 miliarde de litri.

Aceste cifre generale indică un consum pe cap de locuitor de circa 190 de litri pe an, aici intrând toate băuturile răcoritoare: apă, sucuri, băuturi carbogazoase şi necarbogazoase.

Din total, conform calculelor zf.ro, 46% este reprezentat de băuturile cu bule, precum apa minerală și sucurile carbogazoase, și cele gata preparate, precum cafea, iced-tea sau energizante. Rezultă că un român consumă, în medie, 87 de litri de băuturi cu bule în fiecare an, procentul fiind mai mare decât media europeană.

 

Doar două branduri românești în Top 10 al pieței de sucuri din România 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.