Jucării în valoare totală de peste 100 000 de euro au fost confiscate de inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanța. Acestea proveneau din China și erau susceptibile de a fi contrafăcute.

jucarii contrafacute china

Conform capital.ro, printre acestea se numără peste 7 500 de bucăți de puzzle din lemn, dar și diferite păpuși, mașinuțe, trenulețe din plastic sau figurine din pluș reprezentând personaje de desene animate. Mărfurile sunt susceptibile să aducă atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru următoarele mărci: Thomas & Friends, My Little Pony, Disney Frozen, Donald Duck, Mickey Mouse, Cars, Marvel, Spider Man, Super Gero, Ben 10, Hello Kitty, Ferrari.

Mărfurile au fost reţinute ca urmare a unui control fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, care aveau ca destinaţie o societate comercială cu sediul în Voluntari, judeţul Ilfov.

În România există probleme multiple cu jucăriile care sunt scoase la vânzare:

  • în Gorj, au fost descoperite lămpi electrice portabile cu risc de electrocutare și slime-uri cu risc chimic. Detalii aici 
  • cu altă ocazie, metale grele cancerigene au fost descoperite în jucării din pluș comercializate în județul Timiș. Amănunte aici.

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns