Francezii de la Credit Agricole încearcă să găsească un cumpărător pentru banca din România, existând inclusiv posibilitatea ca aceasta să fie vândută la pachet cu cea din Serbia.

credit agricole romania investitori

În acest context, Banca Națională a României a primit notificări de la două bănci și două fonduri de investiții, care s-au arătat interesate de această achiziție. Posibilii investitori sunt:

  • banca grecească Alpha Bank, deja prezentă pe piața românească. Înființată în 1879, este a doua cea mai mare bancă din Grecia, cu peste 450 de sucursale la nivel național și cu o prezentă consistentă în zona sud-est-europeană.
  • o altă bancă grecească, Vista Bank, înființată în 1998 și controlată, din 2018, de grupul Vardinogiannnis.
  • fondul de investiţii american JC Flowers, care deține în România First Bank.
  • fondul de investiții Management Financial Group (MFG) din Bulgaria, fond de investiţii din zona IFN-urilor, cu sucursale în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Potrivit informațiilor din piață, se pare că JC Flowers au renunțat la această intenție, iar favoriți pentru preluarea Credit Agricole România sunt, în acest moment, grecii de la Alpha Bank.

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.