La jumătatea anului 2019, Orange România deținea o cotă de piață de 39%, în ceea ce privește numărul de conexiuni active la internet mobil.

internet mobil romania

Pe locul al doilea se clasează Vodafone, cu o cotă de piață de 19%, iar a treia poziție a podiumului este completată de Telekom, cu o cotă de piață de 19%. Ceilalți furnizori dețin, la un loc, 18% din piață.

Conform datelor Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), la jumătatea anului 2019 numărul conexiunilor la internet mobil era de 19,6 milioane.

Numărul conexiunilor 4G își menține tendința de creștere, ajungând la aproape 11 milioane, adică peste 55% din numărul total de conexiuni la internet mobil existente în România. Împreună cu conexiunile 3G (29% din total), ponderea conexiunilor de mare viteză (3G şi 4G) ajunge la 84% din totalul conexiunilor.

Traficul mediu lunar de internet mobil a crescut cu 16% în primele șase luni ale acestui an, ajungând la 3,4 GB per locuitor.

Internetul fix în România 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

  1. […] Cum stau lucrurile cu Internetul mobil […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.