RCS&RDS deținea, la jumătatea anului 2019, o cotă de piaţă de 52%, în funcție de numărul de conexiuni la internet fix. Pe locul al doilea se află, la mare distanță, grupul Telekom, cu 22% din piață, urmat de UPC, cu 12%. Ceilalți furnizori acoperă, împreună, 14% din piață.

internet fix romania

Conform datelor Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), numărul conexiunilor la internet fix din România s-a menţinut la 5,1 milioane la jumătatea anului 2019, în creştere uşoară, de 1%, din care 3,5 milioane sunt în mediul urban și 1,6 milioane în mediul rural.

Rata de penetrare a internetului fix la 100 gospodării era de 62% la nivel național, din care 74% în mediul urban și de 47% în mediul rural.

Din totalul conexiunilor la internet fix, 71% (adică 3,7 milioane) sunt conexiuni de foarte mare viteză (cel puțin 100Mbps).

În prima jumătate a anului 2019, traficul mediu lunar de internet fix a fost de 27 GB per locuitor, în creştere cu 4% față de anul anterior.

Cum stau lucrurile cu Internetul mobil

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. Cum își împart Orange, Vodafone și Telekom piața românească de internet mobil – YesComment

    […] Internetul fix în România  […]

  2. RCS&RDS câștigă încă 400 000 de abonați – undă verde de la Consiliul Concurenței – YesComment

    […] Detalii suplimentare găsiți aici. […]