Astăzi, 16 decembrie, inspectorii de la Protecția Consumatorilor încep seria controalelor, la nivel național, care vizează produsele și serviciile specifice sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre jucării și alimente specifice sărbătorilor, dar și despre zone de agrement și comerciale sau de servicii turistice.

bormasina pentru framantat targ craciun baia mare

În săptămâna anterioară, ANPC a desfăşurat o campanie de informare şi consiliere a firmelor şi consumatorilor. De asemenea, a avut loc și o întâlnire cu reprezentanţii principalelor lanţuri comerciale din România. Conducerea instituției a menţionat că este prima dată când are loc un astfel de dialog premergător verificărilor.

 

Primele nereguli, deja descoperite

Chiar dacă săptămâna trecută a fost dedicată informărilor, nu controalelor, au fost deja descoperiți – datorită sesizărilor făcute de consumatori – primii comercianți care au călcat strâmb.

Astfel, la Târgul de Crăciun din Constanța s-a descoperit un comerciant care depozita mâncarea pe trotuar, iar ustensilele erau spălate în condiții total improprii, într-un lighean.

O descoperire și mai spectaculoasă a avut loc la Baia Mare, unde un comerciant pregătea aluatul pentru plăcinte cu bormașina, într-o găleată! Puteți vedea mai jos filmarea care a făcut senzație pe internet.

 

 

Ai descoperit și tu un comerciant care încalcă legea sau care s-a purtat urât? Săune=ne ce ai pățit, pe yescomment.ro!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.