Protecția Consumatorilor a anunțat rezultatele controalelor efectuate în perioada sărbătorilor de iarnă, la comercianți de produse din carne. Printre descoperirile neplăcute făcute de inspectori, au fost produse care prezentau mâzgă, carne cu miros acru, carne în vid cu lichid în exces sau picioare de porc cu păr.

produse carne protectia consumatorilor

Conform comunicatului ANPC, în perioada 25.11-13.12.2019, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat, la nivel naţional, o serie de acţiuni de control care au vizat modul de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor din carne.

Au fost controlaţi 977 operatori economici, dintre care la un număr de 663 (67,86  %) au fost constatate deficienţe. În cadrul acţiunilor de control a fost verificată o cantitate de 59 406 kg produse din carne din care 9 149 kg (15,4%) nu se încadrau în prevederile legale privind protecţia consumatorilor.

De asemenea, au fost prelevate 20 eşantioane de produse din carne, care urmare analizelor de laborator a rezultat că  două (10 %) nu se încadrau în prevederile legale, în vigoare.

Amenzi și sancțiuni aplicate de Protecția Consumatorilor 

Pentru deficiențele constatate, comisarii ANPC au dispus următoarele măsuri:

  • oprirea definitivă și retragerea de la comercializare a circa 1 840 de kilograme de produse din carne, în valoare de 35 332 de lei, produse cu parametri neconformi și/sau cu data durabilității minimale depășită;
  • oprirea temporară de la comercializare a circa 2 699 de kilograme de produse din carne, în valoare de 64 164 lei până la remedierea neconformităților constatate;
  • aplicarea a 747 de sancțiuni contravenționale, dintre care 366 de avertismente și 381 de amenzi contravenționale, în valoare de 2 097 500 de lei, pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor.

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.