Companiile Wizz Air și Blue Air vor fi executate silit, după ce instanțele din România, Germania și Spania au admis astfel de cereri, emise de către o companie olandeză specializată în asistarea pasagerilor cu zboruri întârziate sau anulate.

wizz air avion

Este vorba de compania FlightClaim.ro, care a făcut deja următorul anunț: „FlightClaim.ro, companie olandeză cu sediu şi în România, specializată în asistarea pasagerilor cu zboruri întârziate, anulări sau overbooking, a obţinut în Instanţă în România, Spania şi Germania decizii definitive în procese intentate companiilor aeriene care nu au plătit compensaţiile legale între 250-600 euro pentru pasagerii zborurilor anulate sau întârziate.

În urma finalizării proceselor în Instanţă şi a obţinerii deciziilor definitive, FlightClaim.ro a apelat la Executori Judecătoreşti pentru a pune poprire pe conturile companiilor aeriene care nu au respectat drepturile pasagerilor şi nici obligativitatea de a plăti compensaţiile legale către firma care îi asista pe pasageri“.

Cele două companii aeriene, Wizz Air și Blue Air, au fost acționate în instanță pentru neplata unor sume cuprinse între 250 şi 600 euro/persoană.

În 2019, au fost executate şi alte companii aeriene de linie, printre care Vueling și Tarom. De asemenea, mai multe dosare ale pasagerilor care au călătorit cu Air Bucharest, Lufthansa, Iberia, Alitalia, Swiss, Air Moldova, Ryanair, Eurowings sau TAP sunt în plină procedură în instanţă.

În total, în prezent FlightClaim.ro are deschise în instanţă aproximativ 170 de dosare, dintre care aproximativ 30 în România, 100 în Germania, 30 în Franţa şi 10 în Spania.

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respectă? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns