Piața auto românească se află într-una din cele mai bune perioade din întreaga sa istorie. Astfel, în 2019 au fost înmatriculate, în țara noastră, 606 163 de autoturisme, cu 0,3% mai multe decât în anul anterior.

masini

Astfel, 2019 a fost al șaptelea an consecutiv de creștere a achizițiilor de autoturisme. Această evoluția a început imediat după criză, în 2014, după ce 2013 marcase o cifră minimă de numai 280 000 de mașini înmatriculate, cifră care în prezent e atinsă încă de prin luna mai, fiind deja depășită la sosirea verii.

În ciuda evoluției permanente, se remarcă faptul că aproape trei sferturi din mașinile înmatriculate de români sunt vechi. Astfel, în 2019 au fost înmatriculate 444 000 de autoturisme second hand și doar 161 562 noi.

Totuși, și din acest punct de vedere stăm mai bine decât în anul anterior. Astfel, în timp ce vânzările de mașini noi au crescut cu 23%, cele de mașini rulate au fost cu 6,1% mai mici, comparativ cu 2018.

 

 

Ai avut probleme cu produsele cumpărate de la un magazin? Un vânzător te-a tratat cu lipsă de respect? Împărtășește-ți experiența pe YesComment.ro! Intră aici, înregistrează-te și povestește întregii țări experiența prin care ai trecut!

Lasă un răspuns

  1. Românii cumpără mai multe mașini noi și mai puține rable – cifrele arată o schimbare majoră a pieței! – YesComment

    […] AICI puteți vedea amănunte despre raportul mașini noi-mașini vechi în 2019, iar AICI, despre începutul evoluției preferințelor românilor spre autoturismele noi. […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.