Patru restaurante din Cluj au fost închise, în urma unor controale efectuate, luni, de Protecția Consumatorilor. Este vorba de Baracca, Engels, Hanul Dacilos și Boema. Unul dintre acestea – Baraca – obținuse, în 2018, distincția de cel mai bun restaurant din România.

restaurante inchise cluj napoca

Redăm comunicatul emis de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj:

„Azi, 24.02.2020, au fost verificați un număr de nouă operatori economici, la patru dintre ei dispunându-se măsura opririi temporare a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor aferente blocului alimentar și zona bar (Baracca – zona bar, Engels, din Piața Engels – bar și bloc alimentar subsol, Hanul Dacilor – bar, și restaurantul Boema – Iuliu Maniu – bar și bloc alimentar).

Sancțiunile aferente fiecărui operator economic sunt între 30.000 și 80.000 de lei. Unitățile vor fi redeschise pe măsura îndeplinirii măsurilor dispuse cu ocazia controalelor“.

Autoritatea a emis și o listă a neregulilor constatate la cele patru restaurante închise: „produse și preparate cu data limită de consum și data durabilității minimale depășite cu una până la 15 zile, produse depozitate necorespunzător sau la care a fost schimbată starea termică, produse fără elemente de identificare/caracterizare, lipsă informații alergeni și preparate care provin din produse decongelate“.

Cu doar câteva zile mai devreme, au apărut controverse după ce un alt restaurant clujean, Engles City Bistro, a fost închis de Protecția Consumatorilor, pentru o după-amiază. Detalii aici

Lasă un răspuns

  1. Poftă bună! Shaormeriile din Cluj închise de Protecția Consumatorilor – redeschidere rapidă – YesComment

    […] La începutul acestei săptămâni, alte patru restaurante din Cluj au fost închise, în urma unor controale efectuate de Protecția Consumatorilor. Este vorba de Baracca, Engels, Hanul Dacilos și Boema. Unul dintre acestea – Baraca – obținuse, în 2018, distincția de cel mai bun restaurant din România. Amănunte aici […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.