Smartphone-urile Apple şi Samsung au dominat copios vânzările pe plan mondial, în 2019. Nouă dintre cele mai bine vândute 10 smartphone-uri anul trecut sunt produse de Apple şi de Samsung, în timp ce compania chineză Huawei nu are nici un model în top 10.

cele mai bine vandute telefoane din lume

Conform clasamentului realizat de Counterpoint Research, în top se află totuși un reprezentant al Chinei – compania Oppo.

Cel mai vândut smartphone din lume a fost iPhone XR, cu 3% din piața mondială. Pe al doilea loc s-a aflat iPhone 11, cu 2,1% din piață. În total, Apple are 6 modele în topul vânzărilor.

În top 10 au reușit să pătrundă și trei modele Samsung din seria Galaxy A, precum și un Oppo A5.

Apple domină clasamentul mondial în primul rând datorită performanțelor din America de Nord, unde este lider detașat de piață. În Europa, are două modele în topul celor mai bine vândute cinci smartphone-uri. În schimb, în China clasamentul este dominat de Oppo.

 

Sistemele actuale de plată – cu telefonul sau cu cardul – pot deveni, curând, istorie. Americanii de la Amazon lucrează deja la un terminal care va putea fi folosit în magazinele fizice pentru plata cu… palma. Detalii AICI 

Lasă un răspuns