Românii care au dat iama în supermarketuri săptămâna trecută, golind rafturile de faină, mălai și conserve nu sunt singurii cu reacții spectaculos-penibile în contextul noului virus gripal care bântuie lumea, pornind din China.

coronavirus isterie

AUSTRALIA: Cele mai surprinzătoare priorități le au, de departe, australienii. Deși tranzitul intestinal mai rapid nu se numără prin simptomele coronavirus, aceștia se așteaptă să petreacă mult timp la toaletă, în perioada următoare. Ei au început să facă stocuri de hârtie igienică, ceea ce a determinat compania Woolworths să anunțe că va raționaliza vânzările acestui produs, astfel încât să ajungă la cât mai mulți clienți. Fiecare persoană va putea să cumpere cel mult patru pachete. O măsură pe care românii mai în vârstă o cunosc bine, de la cozile de pe vremea comunismului, unde se striga mereu: „dați mai puține, să ajungă la toată lumea!“.

ITALIA: Italienii au preocupări ceva mai elevate. În țara europeană cu cele mai multe cazuri depistate de coronavirus, au explodat vânzările romanului „Ciuma“ de scriitorul francezo-algerian Albert Camus, în care se vorbește despre o epidemie fictivă care duce la izolarea unui oraș din Algeria, în 1940. Volumul a ajuns pe locurile trei, respectiv cinci, în topurile a două mari librării online italiene.

IRAN: În Iran, virusul golește închisorile. 54 000 de deținuți sunt eliberați, ca să nu ia coronavirus în închisoare. Iată o justificare ce nu le-a trecut prin cap nici măcar unor miniștri precum Tudorel Toader sau Florin Iordache, de asemenea mari susținători ai eliberării infractorilor.

SUA: Președintele american Donald Trump a ținut să iasă și el în evidență și a donat salariul pe ultimele trei luni către Departamentul Sănătății, ca să ajute la combaterea noului virus. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a publicat o fotografie a unui cec în valoare de 100 000 de dolari, semnat de președintele SUA.

 

Poți comenta AICI despre principalele farmacii și rețele de sănătate din România.

 

Lasă un răspuns