Două bănci din România au anunțat deja că amână plata ratelor de către persoanele fizice. Este vorba de CEC Bank, la care amânarea este de o lună, și de Banca Românească, la care amânarea este de două luni.

inflatie

 

Măsurile luate de CEC

În cazul CEC Bank, măsura se aplică automat tuturor clienţilor care nu dispun în conturile deschise la bancă, la data scadenţei, de sumele aferente plăţii ratelor la credite şi limite de credit prin carduri, fără a fi necesare demersuri suplimentare şi este valabilă pentru toate creditele: pentru locuinţe, pentru consum sau pentru limite de credit prin carduri.

Totuși, banca sfătuieşte clienţii care au acces la soluţii de plăţi la distanţă (internet banking sau/şi mobile banking), să îşi ramburseze ratele chiar şi în această perioadă, având în vedere că la următoarea scadenţă vor avea o presiune mai mare asupra bugetului, având de rambursat şi rata amânată, şi rata scadenţă din luna respectivă.

Bogdan Neacşu, preşedinte-director general al CEC Bank, a declarat: „În această perioadă, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate şi solidaritate şi fiecare dintre noi poate contribui cu soluţii în mod voluntar. Având în vedere contextul actual, am decis să acţionăm proactiv pentru a veni în ajutorul clienţilor CEC Bank care trec printr-o situaţie dificilă în această perioadă. Astfel, CEC Bank a amânat pentru 30 de zile plata ratelor datorate de clienţii persoane fizice, sperând ca astfel să contribuim, prin măsuri de distanţare socială, la reducerea răspândirii virusului. În funcţie de cum evoluează situaţia, vom ajusta măsurile astfel încât să venim în ajutorul clienţilor noştri“.

 

Măsuri luate de Banca Românească

În ceea ce privește Banca Românească, pentru credite ipotecare, consum cu ipotecă, sau nevoi personale, pe baza solicitărilor clienţilor făcute prin call center sau pe site-ul bancii, plata ratelor poate fi amânată pentru una sau două luni. Acest lucru înseamnă că ratele nu vor deveni scadente în perioada solicitată.

Pentru clienţii care deţin unul dintre produsele „Card de credit MasterCard Standard“ sau „Card de credit MasterCard Gold“, Banca Românească extinde automat, până pe 15 mai 2020, perioada de graţie.

„Facilitatea este acordată tuturor clienţilor persoane fizice, indiferent de situaţia lor, nu doar celor aflaţi în auto-izolare la domiciliu sau în carantină“, transmit reprezentanţii băncii.

 

Ești mulțumit de relația cu banca ta? Poți lăsa un comentariu AICI 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns