În contextul răspândirii coronavirusului, barurile, restaurantele, cafenelele și toate localurile publice din România se vor închide.

Astfel, românii vor putea beneficia de aceste servicii doar prin intermediul livrărilor la domiciliu, pentru a evita spațiile aglomerate.

Decizia a fost anunțată de către Ministrul de Interne, Marcel Vela, care a precizat în ședința de lucru că „se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activitate organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile destinate acestui scop, din interiorul sau exteriorul locației.

Totodată, vor fi închise sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare. „Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, balneare, de îngrijire personală, realizate în spații închise”, a mai precizat ministrul Vela.

Mai mult, se interzice orice eveniment la care iau parte peste 100 de persoane în spații deschise. În cazul evenimentelor care reunesc sub 100 de persoane, distanța între participanți trebuie să fie de cel puțin un metru.

Aceste măsuri au fost luate pe fondul creșterii alarmante a persoanelor infectate cu noul COVID-19 de pe teritoriul României și vor fi adoptate imediat, în virtutea stării de urgență instituite de luni, 16 martie 2020.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.