OMV Petrom a ieftinit carburanții cu 10 bani/l, prețul unui litru de benzină ajungând la 4,5 lei. Ieftinirea este în strânsă legătură cu prăbușirea prețului internațional al petrolului și impactul Coronavirsului.

În ultima perioadă, odată cu instaurarea stării de urgență în România, cererea a scăzut simțitor atât pentru persoane fizice, aflate în autoizolare, cât și pentru persoane juridice, a căror activitate economică a fost încetinită considerabil.

În prezent, la stațiile Petrom din țară prețul benzinei este de 4,5 lei/l, în timp ce prețul motorinei este de 4,68lei/l. Rămâne de văzut cum vor evolua prețurile și care vor fi schimbările economice în perioada următoare.

OMV Petrom este liderul pieței de carburanți din România, cu o cotă de peste 40%. În urma eliminării supraaccizei de la 1 ianuarie, dar și a evoluției prețului internațional al petrolului (afectat de epidemia de Coronavirus și de războiul prețurilor dintre SUA, Rusia și Arabia Saudită), carburanții s-au ieftinit cu peste 20% de începutul anului.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns