Piețele agro-alimentare din întreaga țară rămân deschise și după intrarea în vigoare a celei de-a doua ordonanțe militare, conform unui comunicat de presă al Asociației Administratorilor de Piețe din România.

piata

În comunicat se aduc mai multe argumente în favoarea deciziei, printre care faptul că piețele se află în diferite zone ale orașelor, astfel încât nu e necesară parcurgerea unei distanțe mari pentru a ajunge la ele. De asemenea, e invocată nevoia populației de a se aproviziona cu fructe și legume proaspete.

Redăm, mai jos, cele mai importante fragmente din comunicatul citat:

Hotărârea a fost luată pentru ca producătorii agricoli români să aibă unde să-și vândă fructele și legumele, iar populația de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete și sănătoase, produse în România. Reprezentanții AAPR consideră că este important ca piețele agroalimentare să nu se închidă pentru că, altfel, producătorii agricoli nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce“.

Dispozițiile Ordonanței Militare nr. 2 trebuie înțelese și interpretate și în spiritul lor, rațiunea emiterii acestei ordonanțe fiind aceea de a preveni răspândirea COVID-19 prin limitarea circulației persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază. Piețe agroalimentare funcționează în mai multe zone ale marilor orașe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanțe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului“.

Ioan Teodor Birț, președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România, a vorbit și despre măsurile luate pentru a împiedica răspândirea coronavirus: „În continuare spațiile vor fi dezinfectate și vom lua toate măsurile de prevenție dispuse de autorități, am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugați să evite formarea de grupuri de persoane“.

Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România este o asociaţie care reuneşte 32 de entităţi (instituţii şi societăţi comerciale) din întreaga ţară.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns