Cu toate că Brazilia are, în acest an, una din cele mai bune recolte de cafea din istorie, pe plan mondial au apărut temeri că în lunile următoare ar putea să apară o criză, din cauza dezorganizării provocate de-a lungul lanțurilor de aprovizionare, în contextul pandemiei de coronavirus.

cafea coronavirus

În acest context, importatorii de cafea din țările care se află în fruntea listei de consumatori pe plan mondial au început să facă stocuri în avans, conform Reuters.

Atât exportatorii brazilieni, cât și cei columbieni de cafea au declarat că țări precum Statele Unite, Germania și Japonia vor să primească rapid boabele de cafea, pentru a fi pregătite în orice eventualitate.Aceste informații sunt confirmate de un trader de cafea din Londra, care afirmă de asemenea că procesatorii și traderii fac stocuri, deoarece se așteaptă la întreruperi în aprovizionare.

La sfârșitul anului trecut, când nici nu apăruse perspectiva unei pandemii, prețul cafelei Arabica înregistrase deja o creștere serioasă, pe măsură ce perspectiva unui deficit al rezervelor pentru 2019-2020 începuse să pară credibilă. YesComment v-a prezentat aceste evoluții aici.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!Lasă un răspuns

  1. Melnic Carmen

    Situația care da de gîndit cu aceasta pandemie