Românii care, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, își cumpăraseră vacanțe în Bulgaria pentru perioadele de Paști și 1 mai nu își vor pierde banii. IRI Travel, tour-operatorul pe destinația Bulgaria, a anunțat că le oferă posibilitatea de a reprograma vacanțele fie pentru la vară, fie pentru perioada Paștelui de anul viitor.

vacanta bulgaria reprogramata

Conform unui comunicat al IRI Travel, 7 000 de români aveau făcute rezervări pentru perioada Paștelui, iar 3 000 pentru vacanța de 1 mai. Majoritatea acestor clienți au acceptat soluția oferită de firma de turism.



Cei mai mulți români, în număr de 9 500, și-au reprogramat vacanțele pentru vara 2020. Cei care au dorit o perioadă mai lungă de vacanță pentru la vară vor plăti în plus tarifele pe cameră pe zi afișate pentru perioada respectivă. Spre exemplu – a arătat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel – „dacă acum un turist achiziţionase 4 nopţi de Paste 2020 şi a amânat vacanţa pentru vara 2020, dar mai vrea trei nopţi în plus în perioada decisă cu consultanţii noştri, acesta va plăti pentru cele trei nopţi în plus tariful aplicat pentru perioada de vară, nu pentru cea de Paşte“.

Un număr de 200 de rezervări au fost reprogramate pentru perioada Paștelui de anul viitor, iar 300 de rezervări au fost anulate definitiv.

Numeroși români și-au achiziționat pachete turistice pentru Paști, 1 mai sau începutul verii, așteptând soluții similare și de la alte companii de turism, în condițiile în care planează incertitudinea asupra momentului în care se va renunța la măsurile de carantină și izolare menite să reducă infectarea cu virusul Covid-19.

Aici îți poți spune părerea despre agențiile de turism din România

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns

  1. Ce se întâmplă cu banii celor care și-au plătit deja concediile? Apelul ministrului Economiei – YesComment

    […] Travel, tour-operatorul pe destinația Bulgaria, a anunțat că le oferă posibilitatea de a reprograma vacanțele fie pentru la vară, fie pentru perioada […]

  2. Linie telefonică pentru clienții cu pachete turistice anulate – YesComment

    […] Turiștii care plătiseră vacanțe în Bulgaria de Paști și de 1 mai au optat deja, în cea mai mare parte, pentru reprogramări. […]