ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) îi va verifica pe comercianți dacă respectă Ordonanța Militară prin care trebuie să faciliteze accesul vârstnicilor la cumpărături într-un anumit interval orar.

 

În contextul ultimelor măsuri de prevenție adoptate de către autorități, retailerii sunt nevoiți să se adapteze situației de urgență și să ofere acces prioritar vârstnicilor. Aceștia reprezintă o categorie vulnerabilă în fața coronavirusului și își pot părăsi locuințele numai într-un interval orar special.

De asemenea, ANPC propune ca și medicii și polițiștii să aibă acces la case de marcat speciale în anumite intervale orare. Măsurile de protecție pentru consumatori au fost luate în urma unor discuții dintre ANPC și AMRCR (Asociația Marilor Rețele Comerciale din România), cu scopul de a reduce riscul răspândirii noului tip de virus.



Multe magazine au implementat deja măsuri

Marii retaileri din România au luat deja măsuri de protecție care prevăd atât alocarea unor case prioritare pentru persoanele de peste 65 de ani în anumite intervale orare, cât și respectarea distanței de 1,5 metri între clienți. De asemenea, în supermarketuri au fost montate afișe de marcaj vizibile și mesaje de avertizare, pentru responsabilizarea populației.

Potrivit unui comunicat oficial, „ANPC îi asigură încă o dată pe toți cetățenii că, în mod deosebit în această perioadă specială, supraveghează permanent piața și modul în care sunt puse în practică prevederile ordonanțelor militare în vigoare, în care le sunt respectate drepturile și le sunt protejate sănătatea și viața în calitatea lor de consumator”.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

 



Lasă un răspuns

  1. Melnic Carmen

    Constructiv dar sa se și respecte