Austria are mari șanse să fie prima țară europeană care va relaxa, progresiv, restricțiile referitoare la deplasări, în contextul pandemiei de Covid-19. Informația a fost oferită printr-un comunicat emis de guvernul cancelarului Sebastian Kurz.

austria renuntare restrictii

Suspendarea măsurilor restrictive va începe cu data de 14 aprilie și este importantă și pentru noi, deoarece e foarte probabil ca ordinea aleasă de austrieci pentru renunțarea la interdicții să fie apoi preluată și de celelalte țări afectate.

Astfel, pe 14 aprilie urmează să fie deschise magazinele mici, nealimentare, care în acest moment au activitatea suspendată.Peste două săptămâni, la 1 mai, se vor deschide restul unităților comerciale, cu excepția restaurantelor, care își vor relua activitatea începând cu data de 15 mai.

Adunările cu număr mare de persoane vor rămâne închise cel puțin pâbă la sfârșitul lunii iunie.

Astfel, măsurile de relaxare urmează să fie etapizate pe durata a cel puțin două luni și jumătate, timp în care guvernul îndeamnă cetățenii să mențină cea mai mare disciplină.

Până în acest moment, în Austria – țară cu o populație de sub 9 milioane de locuitori – sunt 12 386 de persoane infectate, dintre care 220 și-au pierdut viața. Așadar, sunt mai mulți bolnavi și mai mulți morți decât în România, la o populație care nu reprezintă nici măcar 50% din populația țării noastre.

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!  1. […] Aici puteți afla amănunte despre ordinea în care se redeschid activitățile în Austria […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.