În ultima săptămână din luna martie, traficul total de date din România a crescut, în medie, cu 12% pe rețelele mobile și cu 20,9% în rețelele fixe, conform datelor oferite de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

internet mobil romania

Raportat la sfârșitul lunii februarie 2020, traficul total de interconectare a crescut, în medie, cu 21% în reţelele mobile şi cu 19% în reţelele fixe, conform aceleiași surse.



În aceste condiții de trafic sporit, operatorii iau măsuri pentru a asigura continuitatea furnizării serviciilor de informații. Astfel, furnizorii au luat măsuri pentru a monitoriza mai eficient capacitatea disponibilă a reţelei şi pentru a interveni acolo unde este necesar. De asemenea, au fost luate măsuri pentru modernizarea echipamentelor de reţea şi pentru simplificarea şi eficientizarea procesului de achiziţii.

Creșterea traficului de voce și de date se datorează mai multor factori:

  • numeroși angajați lucrează de acasă, prin muncă de la distanță, ceea ce implică folosirea mai multor programe profesionale pe dispozitivele de la domiciliu;
  • de asemenea, cursurile școlare și universitare au fost mutate, în mare măsură, pe internet.
  • în plus, închiderea restaurantelor, a mall-urilor, a cinematografelor și toate restricțiile de circulație au făcut ca Internetul să devină una dintre puținele variante de relaxare.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns