Conducerea PROFI avertizează că va pune lacăt pe mai multe magazine din cauza restricțiilor impuse de autoritățile locale.

 

Conflictul a început cu închiderea magazinului din Păuliș, Arad, unde oficialitățile locale au dispus suspendarea activității comerciale timp de 15 zile pe fondul unor suspiciuni potrivit cărora unul dintre angajați ar putea avea coronavirus.

Potrivit reprezentanților PROFI, „decizia primăriei Păuliș este arbitrară, fără nicio dovadă și fără a lua în considerare măsurile ferme pe care toate magazinele PROFI le implementează pentru a preveni răspândirea bolii.”

Reprezentanții PROFI susțin că și alte autorități locale împiedică desfășurarea activității magazinelor și anunță că vor fi nevoiți să închidă mai multe unități din cauza restricțiilor excesive. Mai precis, restricțiile presupun ca toate unitățile să fie igienizate total de trei ori pe zi, lucru care ar duce la închiderea magazinelor.



Mai mult, oficialii magazinului spun că decizia autorităților locale îi va face pe cumpărători să se teamă nejustificat de faptul că magazinul ar putea fi infectat, iar acest lucru să conducă la un efect negativ pe termen lung. În acest context, imaginea magazinului ar avea de suferit, cu atât mai mult pe timp de criză, când salariile angajaților și facturile la utilități trebuie să fie plătite în aceeași manieră ca și până acum.

Totodată, PROFI anunță că încă de la începutul pandemiei de coronavirus s-au luat măsuri de igienizare în toate unitățile din țară și că angajații au primit măști de protecție și dezinfectanți, respectând astfel rigorile impuse de autorități.

Cumpărătorilor le sunt puse la dispoziție mănuși de unică folosință, astfel încât să nu atingă cu mâinile eventual infectate alimentele care nu sunt deja ambalate. Marcaje aplicate pe podea indică distanța de 1,5 m pe care oamenii trebuie să o păstreze între ei pentru a fi în siguranță, în timp ce numeroase anunțuri, inclusiv audio, informează permanent atât angajații, cât și clienții cu privire la măsurile de prevenire a infectării.

Reprezentanții PROFI consideră că restricțiile vor avea impact negativ asupra clienților, întrucât aceștia vor fi nevoiți să se îndrepte spre alte supermarketuri și, eventual, să parcurgă distanțe mai mari pentru a găsi produsele de care au nevoie, fapt ce îi va expune și mai mult la riscul de contaminare.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns