Două piețe din București au fost închise de Protecția Consumatorilor, după ce au fost constatate mai multe nereguli, cu ocazia unor controale efectuate marți. Este vorba de Piața Gorjului și de Piața Titan 2.

piata gorjului bucuresti
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a descoperit mai multe tipuri de nereguli, fiind încălcate atât legislația în vigoare în domeniul protecţiei consumatorilor, cât şi prevederile Ordonanţelor militare aflate în vigoare pe durata stării de urgență.
Concret, nu se respecta distanţa socială dintre comercianţi și nici numărul de persoane care să se afle în acelaşi timp în incintă, nu fuseseră luate măsurile necesare pentru punerea substanțelor dezinfectante la dispoziţia comercianţilor şi cumpărătorilor.
În consecință, cele două pieţe au fost închise până la remedierea neregulilor, măsura fiind dublată şi de sancţionarea operatorilor economici care deţin pieţele cu amenzi în valoare de 30 000 lei.



Alte piețe cu probleme    

La Piața Veteranilor a fost aplicată o amendă în valoare de 10 000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei militare nr. 3/2020.
În Piaţa Crângaşi s-a constatat că erau încălcate mai multe prevederi ale Ordonanţelor militare, referitoare la marcarea zonei destinate accesului consumatorilor sau la spaţierea corespunzătoare dintre tarabe. Prin urmare, operatorul economic care deţine centrul comercial a primit avertisment, iar neregulile au fost remediate în timpul controlului, activitatea în piaţă fiind oprită timp de două ore.

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.