CFR Călători a anunțat că va suplimenta capacitatea de transport feroviar în perioada Sărbătorilor Pascale, reamintind faptul că toți călătorii trebuie să respecte distanţa socială prin aplicarea regulii „un loc liber, un loc ocupat“.

Printr-un comunicat emis joi, CFR Călători aduce la cunoștința pasagerilor următoarele:

Pentru evitarea aglomerării trenurilor în această perioadă prilejuită de Sărbătorile Pascale şi pentru a putea suplimenta în mod operativ capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători, cu respectarea distanţei sociale prin aplicarea regulii «un loc liber, un loc ocupat», rugăm călătorii să-şi facă rezervare din timp şi să nu mai cumpere bilet în ultimul moment.



Menţionăm faptul că trenurile au fost deja suplimentate pentru această perioadă. Recomandăm tuturor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la numărul de locuri solicitat. Cumpărarea cu anticipaţie a biletelor se poate face în această perioadă, înainte de plecare cu 10 zile.

De asemenea, recomandăm cumpărarea online de bilete de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar, este indicată efectuarea plăţii la ghişeu cu card bancar sau telefon în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru şi respectarea unei distanţe de minim de 2 m între călători la ghişeele caselor de bilete/birouri de informaţii“.

Operatorul feroviar subliniază faptul că în mai multe gări din România sunt efectuate filtre de persoane, la trenurile aglomerate, pentru a se asigura că în trenuri vor urca doar acei pasageri care și-au achiziționat bilet.

Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situaţia în care la casa de bilete/ghişeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizaţii. Persoanele care trebuie neapărat să călătorească în această perioadă cu trenul, sunt obligate să respecte toate prevederile Ordonanţelor Militare, regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii, şi este important să aibă în vedere recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiţii de siguranţă. Vă rugăm informaţi-vă doar din surse oficiale! Nu daţi curs informaţiilor, părerilor sau opiniilor nefundamentate!“ atenționează CFR.

Biletele de tren pot fi achiziţionate cu anticipaţie de 10 zile prin următoarele canale:

  • online (de pe www.cfrcalatori.ro);
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări şi distribuitori autorizaţi (agenţii de turism).

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.