Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a declarat astăzi că România va produce în fiecare zi minim un milion de măşti medicale, iar preţul acestora va ajunge la populaţie în jurul valorii de 2 lei, fără TVA.

pret masti chirurgicale

Astfel, vor fi două companii care vor produce măști: „Vom avea minim un milion de măşti zilnic. Sunt două companii care vor produce. Mă aştept ca, în urma lansării astăzi a Registrului naţional al producătorilor de dispozitive şi echipamente medicale, să-i vedem exact pe toţi cei care vor să producă şi care sunt autorizaţi să producă aceste dispozitive medicale, să facem un recensământ al producţiei.



Din ce am vorbit cu cei doi producători, preţul este în jur de 2 lei. Probabil că 2 lei, fără TVA, va fi şi un preţ către populaţie“.

Ministrul susține că nu este nevoie de o plafonare a preţului măştilor, datorită faptului că, în prezent, există stocuri suficiente atât din ţară, cât şi din străinătate: „Nu cred că vom vorbi de o plafonare. După cum aţi observat, nu au mai fost atâtea speculaţii cum au fost la începutul acestei crize, când cererea era mai mare decât oferta.

Cred că s-a ajuns, în momentul de faţă – şi cu producţia internă, şi cu importurile, şi faptul că există stocuri suficiente în ţară – la un preţ cât de cât corect al acestor măşti. Motivul pentru care preţul a crescut în timpul acestei crize este preţul materialului care încă se importă, în special materialul filtrant care se foloseşte la toate măştile“.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.