O firmă IT din Iaşi a lansat o aplicaţie digitală prin intermediul căreia persoanele care au nevoie pot găsi medicamentul pe care îl caută la cea mai apropiată farmacie din zona unde locuiesc.

 

Cei care au realizat aplicaţia susţin că scopul este de a facilita atât căutările, cât și deplasările în această perioadă de criză, în care restricțiile încă sunt în vigoare. De asemenea, obiectivul companiei ieșene RomSoft este de a facilita comunicarea între pacienți și farmaciști în contextul răspândirii coronavirusului.

Prin intermediul aplicaţiei, farmaciştii se pot înregistra pe platforma online, folosind opţiunea ÎNREGISTRARE FARMACIST, urmând ca mai apoi să fie înştiinţaţi automat în momentul în care un pacient adaugă o cerere nouă de medicament.



Totodată, farmaciştii trebuie să înregistreze adresa exactă a farmaciei în care profesează, pentru a putea analiza cererile primite din partea clienţilor aflaţi în zona respectivă (exemplu: oraş, stradă, număr).

În ceea ce-i privește pe pacienți, aceştia pot folosi opţiunea CERERE MEDICAMENT de pe portal, iar după înregistrarea solicitării pentru medicamentul căutat, farmaciştii vor analiza cererile şi vor trimite email sau SMS individual pacienţilor aflaţi în aproprierea adresei respective.

Aplicația se numește EMIM și face parte dintr-un proiect de cercetare și dezvoltare.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns