Joi, de Ziua Internațională a Cărții, site-ul elefant.ro a vândut peste 120 000 de cărți, o cifră cu 60% mai mare decât anul trecut. Astfel, ziua dedicată pe plan internațional cărții a devenit mai profitabilă chiar și decât Black Friday, când librăriile online înregistrează, de asemenea, vânzări record.

carti elefant record vanzari

61% dintre comenzi au fost făcute de pe telefonul mobil, iar 51% dintre cumpărători au optat pentru plata cu cardul. Comanda medie a fost de 7 cărți la fiecare coș de cumpărături.

Cele peste 120.000 de titluri vândute într-o singură zi sunt un record absolut pentru elefant.ro, depăşind chiar şi comenzile de carte plasate de Black Friday. Apetitul pentru lectură în această perioadă este covârşitor. Explicaţiile sunt relativ simple. În primul rând, mulţi dintre noi stăm acasă şi avem astfel mai mult timp pentru citit. În al doilea rând, fiind o zi în care am sărbătorit cartea, elefant.ro a propus pasionaţilor de lectură oferte foarte atractive ce au încântat publicul cititor“ a declarat Sergiu Chircă, CEO al elefant.ro.



Topul vânzărilor

  • Arta subtilă a nepăsării“ de Mark Manson;
  • Povestea mea“ de Michelle Obama;
  • Zuleiha deschide ochii“ de Guzel Iahina;
  • Tatuatorul de la Auschwitz“ de Heather Morris;
  • Unfu*k Yourself. Eliberează-ţi mintea şi trăieşte-ţi viaţa“ de Gary John Bishop.

Cărțile de ficțiune au avut o pondere de 37% din totalul vânzărilor de joi. Urmează cărțile dedicate copiilor, cu 27% din total. Cărţile de dezvoltare personală au avut o pondere de 21% din totalul vânzărilor, 7% au fost din categoria Istorie şi biografii, iar restul de 8% din alte categorii.

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns