După mai multe săptămâni – și, în unele cazuri, chiar luni – de măsuri stricte de izolare la domiciliu, în mai multe țări europene încep să se ia măsuri de relaxare. Vă prezentăm, mai jos, un calendar al redeschiderii magazinelor și restaurantelor, în șase state europene.

magazine redeschise italia

Italia –ridicarea restricțiilor pentru magazine

Pe 11 mai, în Italia se vor redeschide magazinele de îmbrăcăminte și încălțăminte. Pe 18 mai, se redeschid barurile, restaurantele și frizeriile.

În paralel, vor fi luate măsuri stricte de restricție. Astfel, magazinele cu suprafaţa de 40 de metri pătrați sau mai mici vor putea primi un singur client o dată. În restul magazinelor, numărul de clienți va fi proporţional cu dimensiunea acestora. Astfel, e de așteptat ca, cel puțin în primă fază, să fie cozi mari în fața magazinelor italienești.

În baruri și restaurante, clienții trebuie să păstreze o distanță de cel puțin un metru unul de celălalt. De asemenea, vor fi preferate spaţiile deschise în locul celor climatizate.

În Italia s-au înregistrat 197 675 de cazuri de infectare cu coronavirus. 26 644 de persoane și-au pierdut viața, iar 64 928 s-au vindecat.Germania –ridicarea restricțiilor pentru magazine

În Germania, deja a avut loc redeschiderea magazinelor comerciale cu o suprafață mai mică de 800 de metri pătrați.

În schimb, a devenit obligatorie utilizarea unei măști de protecție sau a unei batiste din material textil în mijloacele de transport public și în magazine.

Germania a înregistrat 157 770 de cazuri de infectare cu coronavirus. 5 976 de persoane și-au pierdut viața, iar 114 500 s-au vindecat.

 

Franța –ridicarea restricțiilor pentru magazine

În Franța, se va permite deschiderea magazinelor după încetarea carantinei, pe 11 mai, însă pe baza protocoale ce vor asigura protecția angajaților și a clienților.

În schimb, restaurantele, cafenelele și barurile vor fi redeschise abia la jumătatea lunii iunie.

În Franța, 162 100 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus. 22 856 și-au pierdut viața, iar 44 903 s-au vindecat.Spania –ridicarea restricțiilor pentru magazine

Spania menține cea mai mare parte a restricțiilor. Singura relaxare constă în faptul că, de pe 25 aprilie, și copiilor sub 14 ani li s-a permis să iasă din casa timp de o oră, în intervalul 9:00-21:00. Ei trebuie să fie însoțiți de un adult, iar distanța la care au voie să iasă este de maxim un kilometru în jur.

În Spania au existat 226 629 de cazuri de infectare. 23 190 de persoane au decedat, iar 117 727 s-au vindecat.

 

Marea Britanie –ridicarea restricțiilor pentru magazine

În Marea Britanie, s-a anunțat că măsurile restrictive vor fi menținute până când relaxarea se va putea realiza în siguranță, indiferent de costurile.

152 840 de britanici s-au infectat cu coronavirus. 20 732 și-au pierdut viața și nu se cunoaște numărul persoanelor vindecate.

 

Belgia –ridicarea restricțiilor pentru magazine

În Belgia, pe 4 mai vor fi redeschise magazinele de textile.

Celelalte magazine vor începe să funcţioneze pe 11 mai.

Cafenelele și restaurantele nu se vor redeschide până pe 8 iunie.

46 134 de belgieni s-au infectat cu coronavirus. 7 094 de persoane și-au pierdut viața, iar 10 786 s-au vindecat.

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!  1. […] Mai multe țări europene au anunțat calendarul redeschiderii magazinelor și restaurantelor. […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.