Hotelierii de la malul Mării Negre pregătesc deschiderea sezonului estival, potrivit reprezentanților patronatelor din Mamaia și Constanța.

 

Conform declarațiilor acestora, concediile românilor vor fi diferite în acest an. Se pare că turiștii vor mânca în serii în hotelurile care nu dispun de spaţii suficient de largi, pentru a se evita aglomeraţiile din restaurante, la o masă va sta doar o singură familie, şezlongurile vor fi depărtate şi igienizate după fiecare folosire, iar saltelele ar putea să dispară de pe plajă.

Camerele vor fi igienizate la schimbul de turişti, cameristele vor purta măşti şi mănuşi, în vreme ce cazarea se va face mai mult online, pentru a evita statul la coadă la recepţie, unde se vor trasa linii de demarcare.



Nu se știe data oficială a deschiderii

Chiar dacă nu știu încă o dată oficială pentru deschiderea sezonului, hotelierii abia așteaptă să reiasă din criză și promit să ofere aceleași condiții ca și până acum, cu respectarea normelor în vigoare. Turiștii români sunt sfătuiți să rămână în țară, întrucât România este cea mai sigură destinație pentru ei, și să caute pachete turistice într-o zonă cât mai apropiată de locul în care locuiesc, astfel încât să evite riscurile.

Spații mai mari la terase și pe plajă!

În ceea ce privește alimentația publică, hotelierii iau în considerare crearea unui spațiu mai mare între mese și limitarea numărului de persoane la o masă. De asemenea, pentru o siguranţă cât mai mare pe plajă, se va mări distanţa dintre şezlonguri şi umbrele, iar şezlongurile şi măsuţele vor fi dezinfectate după fiecare turist.

Totodată, pentru ca recepţiile să nu se aglomereze, hotelierii de pe litoral vor încuraja check-in-ul online. În paralel, în zonele de primire a turiştilor, vor fi trasate linii de demarcaţie pentru păstrarea distanţei şi vor fi coordonate cazările, astfel încât să nu existe cozi.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.