Piața Centrală și Piața Valea Roșie din Craiova au fost închise tempora de comisarii de la Protecția Consumatorilor. Operatorii economici care le administrează au primit amenzi în valoare de 17 000 de lei.

piete inchise craiova

Într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), se arată că nu au fost aplicate corespunzător măsurile de distanțare socială și nici nu au fost asigurate substanţe dezinfectante, nici pentru clienți, nici pentru comercianți. De asemenea, au fost descoperite probleme cu spațiul de vânzare și de depozitare a lactatelor.

„Au fost găsite mai multe nereguli care contravin atât legislaţiei în vigoare, proprie domeniului, cât şi prevederilor ordonanţelor militare adoptate, motiv pentru care, reprezentanţii ANPC au dispus măsura opririi temporare a activităţii, până la remedierea deficienţelor, a Pieţei Centrale şi Pieţei Valea Roşie din Craiova, operatorilor economici care le administrează fiindu-le aplicate şi amenzi contravenţionale în valoare de 17.000 lei.Aceste măsuri au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020, în cazul Pieţei Centrale (nu au fost implementate măsurile de distanţare socială, culoarele dintre tarabe neavând lăţimea prevăzută de aceasta, nu au fost asigurate substanţe dezinfectante, în incinta pieţei, pentru consumatori şi comercianţi), iar în cazul Pieţei Valea Roşie, din cauza abaterilor privind desfăşurarea activităţii în spaţiul de vânzare şi cel de depozitare a lactatelor, în condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare“ se arată în comunicatul ANPC.

Potrivit comunicatului ANPC, comisarii vor continua seria de acţiuni de control, la nivelul întregii ţări, pentru a verifica modul în care comercianţii îndeplinesc prevederile ordonanţelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea virusului, precum şi felul în care respectă drepturile consumatorilor.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.