Cel mai mare site de torrente din România, Filelist.ro, nu a mai putut fi accesat devenind inactiv în ultimele 24 de ore, iar cei care intrau erau întâmpinați de mesajul: „Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile art.249 din Codul de procedură penală. Prezentul nume de domeniu face obiectul unei cauze penale.”

Vestea bună este că serverele s-au mutat, website-ul și baza de date din spate fiind relocate pe un alt domeniu cu sufixul .io în loc de .ro. Acesta este activat, iar pe pagina principală este inclus un comunicat dedicat utilizatorilor pe marginea sechestrării domeniului, în limbile română și engleză.



”Am vrea să vă oferim mai multe detalii legate de sechestrarea domeniului .ro, însă nu avem. Cât știți voi, atâta știm și noi. Din acest motiv am și amânat acest anunț, deoarece speram să apară ceva detalii între timp. Nu a fost primit niciun takedown notice/DMCA, pur și simplu au dat jos domeniul în cursul zilei de ieri.
Legat de server, încă de la începutul acestui site, au fost luate toate măsurile posibile pentru protejarea userilor. Însemnand că, chiar și dacă printr-o metodă sau alta autoritățile pun mâna pe server, sunt multiple sisteme de protectie și criptare pentru a preveni accesul la baza de date și/sau alte fișiere.
În funcție de ce alte detalii aflăm o să decidem cu ce acțiuni continuăm.” se arată pe site-ul FileList.io.


Lasă un răspuns